Hvordan Øke Trafikk til Bloggen

Hvordan Øke Trafikk til Bloggen

Øke trafikk til bloggen

Når vi blogger ønsker vi at andre leser innlegget, kommenterer og deler det videre. Motivasjonen kan være forskjellig fra blogger til blogger, men stort sett ønsker alle å øke trafikk til bloggen. I dag er det mange som blogger, amatører og profesjonelle, som gjør det mer utfordrende enn før å bli sett og lest.

Alle som ikke fokuserer på verdifullt innhold og søkeordoptimalisering vil bli utkonkurrert av bloggere som gjør det. Hva er verdifullt innhold? Hvordan rangerer vi høyere på Google? De som vet og praktiskerer dette vil øke trafikk til bloggen.

Hva er verdifullt innhold?

Når innholdet er bra øker det sannsynligheten for at leseren vil lagre, dele, kommentere og linke tilbake til innlegget. Dette vil igjen øke trafikk til bloggen fordi det vil nå enda flere mennesker gjennom sosiale medier og Google. Det blir en snøballeffekt. Verdifullt innhold vil øke trafikk til bloggen, garantert.

Kjenn din målgruppe

Verdifullt innhold svarer på spørsmålet leseren sitter med, og gjerne mer. Når leseren får svar og i tillegg blir veiledet videre til relevant innhold, gjør vi en god jobb. Derfor er det viktig å vite hvem du prater til og hva som er interessant for dem. Skriver du en treningsblogg er det avgjørende at du vet om du prater til kroppsbyggere eller mosjonister. Kroppsbyggere vil kreve større fokus på detaljer. Det er ikke like viktig for mosjonister. Skriver du en finansblogg? For studenter, privatpersoner eller meglere?

List opp hvem du tenker målgruppen din er og tenk gjennom hvordan innholdet er relevant for dem. Hvordan kan du bringe mest mulig nytte til din målgruppe?

Mennesker analyserer sin målgruppe for å øke trafikk til bloggen

Kvalitet over kvantitet for å øke trafikk til bloggen

Det viktigste når du skriver blogg er at det er verdifullt for leseren, som nevnt. Av den grunn er det smartere å skrive kvalitetsinnlegg enn å presse ut innlegg fortest mulig. Det finnes mange bloggere som skriver om de samme temaene, og derfor er kvalitet og relevanse nødvendig for at man skal skille seg ut. Sitter leserene igjen med en følelse av kvalitet så vil de komme tilbake.

Det er vanskelig å skrive kvalitetsinnlegg, men det er grep vi kan gjøre for å få det til. Reduser mengden innlegg du skriver i måneden til du merker at du får nok tid til å sette deg inn i innlegget og alt rundt temaet. Det er utfordrende å finne balansen mellom tid og innholdskvalitet, men det er verdt å finne ut hvor mye bedre innleggene kan bli ved å bruke mer tid.

Lek litt med tiden du bruker på et innlegg, kan det gjøres bedre eller har du funnet en god balanse mellom tid og kvalitet?

Hvordan rangere høyere på Google?

For å rangere høyere på google må du lære om SEO. Hva det er og hvordan du praktiserer det. SEO står for Search Engine Optimalization (søkeordoptimalisering). SEO handler om hvordan du legger til rette for at Google, Bing, Yahoo og andre søkemotorer bruker din blogg som søkeforslag. Når en person søker på et relevant ord eller en setning vil din blogg bli foreslått. Helst som forslag nummer 1. Det vil øke trafikk til bloggen betraktelig.

Det er mange småting du bør gjøre som vil øke sannsynligheten for at Google ser bloggen din, men det er ikke hensikten med dette innlegget å ta for seg alle SEO triksene. Trykk videre på linkene under for å lære hvordan du kan bruke SEO for å øke trafikk til bloggen.

Det tar tid å øke trafikk til blogg

Forventninger er alt. Når du skriver en blogg eller utvikler en nettside er det viktig å forstå at det vil ta tid. Eksempelvis merker jeg ikke trafikk fra Google før 2 – 4 måneder etter innlegget er publisert. Det er en lang prosess fra anonym blogger til profesjonell blogger (hvis det er målet ditt), og vi har nødt til å være inneforstått med det.

Det er en enkel oppskrift du må følge for å bli en god blogger. Du må skrive om noe du syntes er gøy og interessant, være villig til å lære og teste, og du må ikke være avhengig av at bloggen gjør det bra. Mangler du en av disse vil du bli utbrent eller sitte fast, og det er ikke gøy. Les mer om dette i linkene under.

Finansutdannet ung mann med 3 års erfaring innenfor bloggutvikling. Studerer programmering og tester ut hvordan jeg kan tjene penger på nettsider.

0 kommentarer på “Hvordan Øke Trafikk til Bloggen
1 Pings/Sporinger for "Hvordan Øke Trafikk til Bloggen"
  1. […] Lær mer om Hvordan øke trafikk til bloggen. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*